Bilgisayar Güvenliği 6 - Mac OS İşletim Sistemi Güvenliği

Ekran fotoğrafları olmadığı için kusura bakmayın; ekran fotoğraflarını bulamadım.
Mac OS işletim sistemi güvenliği için yapılması gerekenler:





Mac OS'in lisanslı sürümlerini kullanın ve asla crackli veya korsan olanları kullanmayın. Kurulduktan sonra orijinal güncellemeleri almak için etkinleştirin.


Root kullanıcı (en yüksek hak seviyesine sahip kullanıcı) için parola ayarlayın ve daha az ayrıcalıklı bir kullanıcı oluşturun. Varsayılan olarak, Mac OS'un root kullanıcısı bir parolaya sahip değildir, bu nedenle bir tane koymanız ve ardından günlük kullanım için daha az ayrıcalıklı bir kullanıcı oluşturmanız gerekir.
Ayarlamak için şu adımları izleyin: Apple menüsü > Sistem Tercihleri > Kullanıcılar ve Gruplar'ı tıklayın
Otomatik Oturum Açmayı Devre Dışı Bırak > Varsayılan olarak, Mac OS, oluşturulan ilk yönetici kullanıcıyı otomatik olarak oturum açmak için yapılandırılmıştır. Ayrıca giriş pencerelerinde geçerli olan tüm kullanıcı adlarını gösterir.
Bunu devre dışı bırakmak için yapmanız gerekenler:
Sistem Tercihlerini Aç > Hesaplar > Kullanıcı > Giriş otomatik olarak giriş yap seçeneğinin işaretini kaldırın > Giriş Seçeneklerine tıklayın (sekme) > “Giriş Pencerelerini Göster” olarak ayarlayın = Ad ve Şifre.


Mac OS'i Güncelle - Sistemlerimizi korumak için güncellemelerimizi ve Mac OS'in yamalarını almamız gerekiyor.
Bunu yapmak için şu yolu takip ediyoruz:
Sistem Tercihleri > Yazılım Güncellemesi > Varsayılan "haftalık" seçeneğini "günlük" olarak değiştirin > Sistem Tercihlerinden çıkın .
Her hafta daha iyi yapmalısınız, çünkü büyük bir ağınız varsa, ağlarınızı aşırı yüklemeyecektir.


Mac OS sisteminizin güvenlik duvarını kurun.
 Sistem Tercihleri > Paylaşım > Güvenlik Duvarı > Başlat'a tıklayın .


Ekran koruyucu parolasını yapılandır korumalı olarak ayarlayın.
Bunu ayarlamak için şu yolu izleyin:
Sistem Tercihleri > Ekran Efekti > Etkinleştirme > “Ekran efekti başlayana kadar geçen süreyi ayarlayın” = 5 Dakika > “Ekran efekti uyanırken kullanılacak şifreyi ayarlayın” = kullanıcımı kullanın > hesap şifresi.
5 dakikadan az olması önerilir.


Firmware Aç şifresini koyun. Açmak için uygulama simgesine çift tıklayın. Güvenlik ayarlarını değiştirmek için "Değiştir" düğmesine tıklayın. Güvenlik özelliklerini etkinleştiriyorsanız, Şifre ve Doğrula kutularına bir şifre girin . Tamam'ı tıklayın. Sistem Yöneticisi Hesabınızı girin.

Klasörleri şifreleyin
 Mac OS, ana klasörünüzdeki bilgileri şifreleyen FileVault'a sahiptir.
FileVault'e tıklayın > Güvenlik ve Gizlilik > Sistem Tercihleri >  Apple Menüsü sonra,  bir yönetici adı ve şifresini girmek için kilit Simgesi tıklayın .
FileVault'u Açmanız gerekecektir .


Handoff'u Devre Dışı Bırakın. Handoff, çalışmanızı senkronize etmek için bir özelliktir, ancak çalışması için Apple'a bazı veriler göndermesi gerekir. Bunu devre dışı bırakmanız önerilir.
Bunu yapmak için: Sistem Tercihleri > Genel > “Bu Mac ile iCloud cihazlarınız arasında Handoff'a izin ver” seçeneğinin işaretini kaldırın.


Yalnızca imzalı Uygulamalara İzin Ver > Saldırının yüzeyini azaltmak için, uygun bir anahtarla imzalanmayan güvenilmeyen kodu çalıştırmamanız önerilir.

Yalnızca yetkili bir geliştirici tarafından imzalanan uygulamalara izin vermek için yolu takip etmelisiniz:
Sistem Tercihleri > Güvenlik ve Gizlilik > Genel > “Uygulamaların indirilmesine izin ver” seçeneğini “Mac App Store ve tanımlanmış geliştiriciler” olarak ayarlayın .

Yanlışım varsa yorum yaparak söylerseniz düzeltirim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder