Bilgisayar Güvenliği 4 - Katmanlar

Bilgisayar Güvenliğinde katmanlar, askeri tekniklerden alınan iyi bilinen bir uygulamadır. Bunun amacı, ilk güvenlik katmanına bir delik bularak girmeyi başardığında saldırganı tüketmek, ardından ikinci katmanda bir delik bulmak zorunda kalır ve eğer başarırsa varış noktasına gelinceye kadar devam eder.



Katman Güvenliği:



1- Bilgisayar Uygulaması Beyaz Listesi

Orijinal olduğu kadar kullanışlı olan yalnızca sınırlı sayıda uygulamayı yüklemektir.


2- Bilgisayar Sistem Geri Yükleme Çözümü

Bilgisayarınızın saldırıya uğraması ve dosyalarınızın zarar görmesi durumunda dosyalarınıza tekrar erişim olanağınız olmalıdır. Buna örnek olarak Windows sistem geri yükleme


3- Bilgisayar ve Ağ Kimlik Doğrulaması:

ağ üzerinden erişilen veriler yalnızca yetkili kullanıcılara sağlanmalıdır. Kullanıcı adlarını ve şifrelerini kullanın


4- Dosya, Disk ve Çıkarılabilir Ortam Şifrelemesi

genel olarak iyi bir uygulama sabit diskleri veya çıkarılabilir aygıtları şifrelemektir. Dizüstü bilgisayarınızın veya çıkartılabilir usb'nizin çalınması durumunda aygıtınız şifreli olduğu için başka makine tarafından okunmicak. bunun için araçlar truecrypt ve bitlocker.


5- Uzaktan Erişim Kimlik Doğrulama:

Ağ üzerinden erişilen sistemler yalnızca yetkili kullanıcılara sağlanmalıdır. Kullanıcı adları ve şifrelerini kullanın.


6- Ağ Klasörü Şifrelemesi:

Ağ kimlik doğrulaması durumunda olduğu gibi paylaşılan bir ağ depolama alanınız veya paylaşılan bir ağ klasörünüz varsa ağı dinleyen kullanıcıların bilgilerinizi okumasını engellemek için şifrelemek iyidir.


7- Güvenli Sınır ve Uçtan Uca Mesajlaşma

Günümüzde e posta veya anlık mesajlaşma yaygın şekilde yayılmaktadır ve iletişim kurmak için bir numaralı araçtır. İletişim son kullanıcılar arasında şifrelenmesi daha iyidir bunun için iyi bir araç PGP şifreleme aracıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder